El “Guardar com a” amb Silverlight

Silverlight és una eina que permet fer aplicacions web molt més dinàmiques i atractives per l’usuari. Per entendre-ho ràpid és l’Adobe Flash de Microsoft.
En comparació amb Adobe Flash el Silverlight està totalment integrat amb el Framework .Net i permet als programadors de ASP.NET o Winforms o WPF poder fer aplicacions Silverlight sense masses problemes. La única cosa que s’ha de tenir en compte és que el codebehind s’executa al client i que la majoria de coses s’han de fer mitjançant crides asíncrones.
Però ara vull explicar una funcionalitat peculiar que et permet el Silverlight: “El Guardar com” o “Guardar como” o “Save as”.

La classe que s’ha d’utilitzar és el SaveFileDialog com passa amb les aplicacions en Winforms o Wpf però la seva utilització té una particularitat:

a) S’ha de crear la instància al mètode Initialize de la pàgina xaml on s’ha d’utilitzar altrament ens dona una excepció de seguretat

b) No es pot informar el nom del fitxer per defecte. Aquesta condició és una mica molesta. Doncs sempre ens agrada indicar a l’usuari com s’ha de dir el fitxer.

c) El ShowDialog només pot ser cridat per un mètode d’event que hagi sigut llençat per l’usuari, és a dir, el click d’un boto.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s