Framework 4.0 Client Profile i la seva limitació amb el serveis d’autentificació

En el meu ultim post us he explicat la decisió que hem de prendre sobre la versió Client Profile o Full Versión en els .Net Framework i què hem de tenir present en el moment de fer-ho.

Ara em toca explicar una limitació que no té perquè ser interpretada en les especificacions oficials del Client Profile. Actualment estic desenvolupant una aplicació en WPF que inicialment s’executava tot en local. En aquell moment vaig prendre la decisió d’utilitzar el Client Profile doncs tampoc necessitava més i premiava el temps de descarrega i el temps d’instal·lació.

Però ara l’aplicació ha evolucionat i necessito que es connecti a una web des d’on es gestionen els usuaris. Per tant, passa a ser una aplicació com les d’avui en dia son iTunes, Spotify,… És a dir, una aplicació que treballa en local però que et permet connectar a la teva compta per poder tenir funcionalitats addicionals.

.Net 4 té una manera de treballar amb això que és utilitzant web service d’autentificació, de roles i de perfils ja integrats en les seves aplicacions ASP.NET. A més, les aplicacions en windows tenen la opció de poder utilitzar aquests serveis utilitzant mètodes molt senzills que t’aporten la gestió de l’autentificació en les teves aplicacions en windows, de manera, que també et gestionen les cookies d’autentificació.

Doncs aquesta última característica no és possible utilitzant el Client Profile. I on està escrit això?

Passar l’aplicació a Full versión no és cap problema, ho sé, el problema està amb totes aquelles persones que tenen instal·lada aquesta aplicació s’els hi haurà de fer un canvi de Framework.

També podria utilitzar mecanismes d’autentificació pròpis, però per experiència ser que això acaba sortint més car que canviar les versions de tots els usuaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s