Sharepoint 2010 as Developer

Ja he parlat del què penso del Sharepoint en altres posts (aquest i aquest altre) i ho he fet des del punt de vista d’un usuari final, és a dir, el que ha de fer ús de l’eina.

Ja quedava clar en aquests posts que el Sharepoint és una eina molt complerta i funcionalment molt potent.

Ara vull parlar com un desenvolupador d’aplicacions per Sharepoint. Porto uns mesos treballant amb aquesta eina i experimentant amb les coses que es poden fer amb el Visual Studio 2010. N’estic totalment encantat de tot el potencial que té. (una vegada més)

El Visual Studio 2010 porta integrat plantilles de projecte per el Sharepoint 2010. Per tant, ens facilita molt la feina alhora de crear web parts, application pages, content pages, content types, List definitions, etc. Acabo d’enumerar algunes de les coses que es poden arribar a desenvolupar amb el Visual Studio per el Sharepoint.

El Sharepoint amb el seu Client Obect Model podem interactuar amb els components de tot el site mitjançant classes. Disposa de WCF que per REST podem accedir a les dades del Site. Tant una cosa com l’altre ho podem fer per aplicació windows, per ASP.NET, Silverlight i Ajax.

S’acaba en què entrem en un entorn de programació propi que és el Sharepoint utilitzant les mateixes tècniques de programació que s’utilitza en aplicacions winforms, wpf, silverlight o asp.net.

Un pensament sobre “Sharepoint 2010 as Developer

  1. Retroenllaç: Migración de Sharepoint 2007 a 2010 | My freelancer life

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s