DockPanel o StackPanel

En el moment que programem amb XAML sempre apareix la necessitat d’utilitzar un Panel que d’una manera senzilla ens col·loqui els elements un al costat de l’altre.

En un primer moment pensem en l’StackPanel ja que és un Panel molt senzill que col·loca els elements un a sota a l’altre o un al costat de l’altre depenent del valor que l’hi donem a la propietat Orientation.

El problema és quan volem que l’ultim element col·locat ocupi tot l’espai que resta en el Panel, és a dir, que no es vegi cap posició buida.

L’StackPanel és un Panel massa senzill i no controla aquesta propietat. La solució passa en utilitzar el DockPanel. Aquest control col·loca els elements segons les coordenades: Top, Left, Right, Bottom o Center. En un primer moment sembla que no hagi d’ajudar massa, però no és així.

DockPanel té una propietat que es diu LastChildFill, que si el posem a True indica que l’ultim element col·locat ocupi tot l’espai restant.

Com ho hem de muntar? En el cas de l’StackPanel amb orientació horitzontal substituïm StackPanel per DockPanel i afegim l’atribut LastChildFill a True. Per cada element dins del ara DockPanel afegim l’atribut DockPanel.Dock=”Left”.

2 pensaments sobre “DockPanel o StackPanel

 1. Bon blog noi!!!!!

  Saps com generar un fitxer wsld d’un servei en .net?

  Ja no estic para estos trotes….

  Una abraçada als 3 (ara 4), Òscar

  • No entenc molt bé el que em demanes. Però els WSDL son els descriptors dels web services o dels WCF que permeten poder auto descobrir un servei i generar el proxy des del client per poder utilitzar els mètodes que ofereix el servei.
   Per poder consultar el fitxer posa des del navegador la direcció del servei més ?wsdl
   Per exemple: elnomdelservei.asmx?wsdl o elnomdelservei.svc?wsdl

   Espero haver respòs a la teva pregunta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s