Instal·lant l’SQL Server 2008 Managment Studio Express

No sé per quina raó Microsoft ha anat canviant la manera d’instal·lar aquesta eina que permet administrar una base de dades com l’Sql Express. Amb l’SQL Express 2005 et podies descarregar l’aplicació separadament de la base de dades i tenia una mida de unes 40MB aprox., t’ho instal·laves i tot seguit ja podies començar a utilitzar-la.

Amb Sql Express 2008 ho he vist tot, primer va estar com aplicació individual com el seu predecessor, després el van passar a la plataforma Web Installer de Microsoft (molt bona per cert) però ara ni així.

Quan des de google busquem per Sql Server Managment Studio Express 2008 ens porta a una pàgina de descarrega que efectivament es titula Microsoft Sql Server 2008 Managment Studio Express. Fins aquí tot correcte però és aquí on ens adonem que alguna cosa no està bé, doncs la mida de la descarrega és de 190 MB aprox. Un cop descarregat l’executem i és on entrem en plena confusió: doncs es tracta del wizard d’instal·lació de la base de dades Sql Server Express. Creiem que ens hem equivocat, el tornem a baixar, però no. Què passa? Doncs que Microsoft va decidir que l’eina d’administració de la base de dades s’ha d’instal·lar mitjançant el propi instal·lador de la base de dades.

Quin son els passos que hem de fer? doncs en aquesta web està molt ben explicat.

http://www.asql.biz/Articoli/SQLX08/Art3_1.aspx

Es tracta principalment de seleccionar la opció de Crear o ampliar una instal·lació de Sql Server Express.

Seguint els passos següents ens permet seleccionar la base de dades existent i després els components que hi volem afegir, entre ells el Managment Studio.

Tot això és necessari per instal·lar una eina d’administració de la base de dades sempre i quant no instal·lem originalment la base de dades amb l’Sql Server 2008 Advanced Services que ja hi està tot inclòs.

Espereu el pròxim post que us parlaré de com actualitzar el Managment Studio del 2005 al 2008 i veureu com de complicades poden arribar a ser les coses.

Anuncis

Un pensament sobre “Instal·lant l’SQL Server 2008 Managment Studio Express

  1. Retroenllaç: Actualitzant el Sql Server 2008 Managment Studio | My freelancer life

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s