Configurar un aplicació Sharepoint 2010 per FBA

Una aplicació web amb Sharepoint 2010 té dos tipus d’autentificació : Mode Clàssic i Mode Claim (basat en tokens). Amb el mode clàssic et permet l’autentificació per Windows i el mode Claim et permet configurar l’autentificació per formularis (FBA), per Windows i per tots dos alhora (aquesta és una de les novetats del Sharepoint 2010).

Configurar una aplicació en mode Windows no requereix cap més configuració mentre que per FBA necessitem fer un conjunt de passos més. Amb aquest link tens tota l’explicació detallada que necessites saber http://donalconlon.wordpress.com/2010/02/23/configuring-forms-base-authentication-for-sharepoint-2010-using-iis7/ però per fer un resum et diria que:

1) En el moment de crear una autentificació per formularis (FBA) necessites saber com ho faràs per guardar els usuaris i autentificar-los. Com que Sharepoint 2010 està integrat sobre ASP.NET 3.5 hi ha la base de dades Aspnetdb de Microsoft que et permet guardar els usuaris i el proveïdor System.Web.Security.SqlMembershipProvider que et permet recuperar-los i crear-los. És per això que el link que et proposa parla de crear la base de dades i d’utilitzar el proveïdor. Per tant, creant el teu propi proveïdor (una classe que heredi de MembershipProvider) pots recuperar i crear els usuaris de la manera que vulguis i on vulguis. Si utilitzes el teu propi proveidor assegura’t de instal·lar la dll a la GAC.

2) Configura el web.config de l’aplicació web del Sharepoint 2010 per utilitzar el proveïdor Membership que hagis decidit utilitzar

3) Configura el web.config del TokenService que serveix per autentificarte als serveis del serveis web del Sharepoint 2010

4) Configura el web.config del site d’administració central del Sharepoint 2010 per poder seleccionar els usuaris en les configuracions de l’aplicació web i dels seus sites.

Per evitar problemes de permisos denegats assegura’t que els proveïdors per defecte a totes les aplicacions web que has tocat el fitxer de configuració és “c” per els roles i “i” per el membership.

Altres links que et poden ajudar:

http://blogs.technet.com/b/mahesm/archive/2010/04/07/configure-forms-based-authentication-fba-with-sharepoint-2010.aspx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s